Тъжното е, че много хора ще се разочароват от парламентаризма в тази

...
Тъжното е, че много хора ще се разочароват от парламентаризма в тази
Коментари Харесай

Топ политолог разкри голяма тайна! Какво се чака

" Тъжното е, че много хора ще се разочароват от парламентаризма в тази обстановка. "

Това разяснява пред БНР политологът Първан Симеонов, изпълнителен шеф на " Галъп интернешънъл болкан ". Той проучва блокиралия избор на ръководител на Народното събрание. 
-->
" Това има две страни. Много хора одобряват протичащото се за нещо страховито, а то не е. Парламентът е конфликт на хрумвания. В България от най-малко две години живеем в много внезапен конфликт на хрумвания. Не би трябвало неизбежно да одобряваме протичащото се в Народното събрание за нещо трагично. Първият проблем е хиперболизирането на драматичността.

Вторият проблем е политическа непълнота. Хората не държат много-много да гласоподават, а партиите не държат много-много да упражняват властта, а непосредствено стартират да се готвят за идващото съревнование между тях, оставяйки на президента да я упражнява. "

Разочарованието от партиите лесно може да прерасне в отчаяние от парламентаризма изобщо, предизвести той.  

Ще стартират апели за инспектиране на парламентарния модел въобще, по какъв начин би трябвало да сменим системата, по какъв начин системата е импотентна, по какъв начин разпоредбите са неверни, предвижда Симеонов в предаването " Хоризонт до обед ". Това по думите му е " още по-сигурен път надолу ".

Важните проблеми са стопански, а не процедурни, безапелационен е политологът=

" Всяка процедурна илюзия отстранява смисъла на най-важния диалог – по какъв начин да произвеждаме повече, по какъв начин да няма толкоз обществени неравенства и по какъв начин да не изчезваме като нация. "

Според Симеонов " играта на партиите е кой да излезе минимум отговорен ". Първан Симеонов вижда " зачатъци на възможна бъдеща ос между ГЕРБ и Демократична България ".

" Отдавна Христо Иванов дава мигач към диалогичност с ГЕРБ, само че това разсънва постоянно съмнения у Политическа партия. Между Политическа партия и Демократична България има известна подозрителност. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР